Неоромантизм в історичній візії С.Томашівського - Ясь, О.В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті висвітлюється сполучення неоромантичних, позитивістських та інших інтелектуальних складових в історичній концепції С.Томашівського. Розглядається інструментальне призначення поняття «образ» у його студіях. The article researches the combination of neoromanticism, positivism and other
intellectual components in the historical conception by S.Tomashivs’kyi. Also, the
article reviews the instrumental purpose of “image” conception in his studies.