До 80-річчя доктора історичних наук, професора І.Ф.Чернікова - Ковальчук, О.О. (Український історичний журнал, 2011)
1 січня 2011 р. виповнилося 80 років Ігорю Федоровичу
Чернікову – відомому українському сходознавцю,
доктору історичних наук, професору, лауреату премії
Академії наук УРСР імені Д.З.Мануїльського, автору
понад 200 публікацій з історії Туреччини, українсько-турецьких взаємин, міжнародних відносин на Близькому
та Середньому Сході, проблем орієнталістики.