Історіографія освітніх реформ у Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. - Шаравара, Т.О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті проаналізовано радянську, зарубіжну та сучасну історіографію
реформ вищої, середньої й початкової освіти в Російській імперії. Визначено
чинники, що вплинули на характер публікацій, окреслено недостатньо висвітлені проблеми. The Soviet, foreign and modern historiography of reforms of the higher, average
and a grade school education in the Russian empire is analysed. The factors influencing
character of publications are specified, insufficiently studied problems are outlined.