Тронько Петро Тимофійович (Український історичний журнал, 2011)
12 вересня на 97-му році життя відійшов у Вічність славний син українського народу, великий патріот, Герой
України, державний і громадський діяч, академік НАН України, доктор
історичних наук, професор, лауреат Державної премії СРСР, заслужений
діяч науки і техніки України, завідувач відділу регіональних проблем історії України Інституту історії України
НАН України, голова Головної редколегії науково-документальної серії
книг «Реабілітовані історією», голова
правління Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини ім. Олеся
Гончара, голова Національної спілки краєзнавців України Петро Тимофійович Тронько.