Т- и Н-колебания в волноводно-коаксиальном резонаторе - Мартынюк, С.П.; Моторненко, А.П.; Скуратовский, И.Г.; Хазов, О.И. (Радіофізика та електроніка, 2009)
Исследованы характеристики Т- и Н-колебаний в волноводно-коаксиальном резонаторе (ВКР). Проведены численные расчеты зависимостей собственных частот Т- и Н-колебаний, а также собственных добротностей Н-колебаний от параметров резонатора. Экспериментальные исследования Т- и Н-колебаний выполнены на едином составном макете ВКР 3-см диапазона. Результаты расчетов хорошо согласуются с экспериментальными данными. Досліджено характеристики Т- і H-коливань в хви-левідно-коаксіальному резонаторі (ХКР). Проведені числові розрахунки залежностей власних частот Т- і H-коливань, а також власних добротностей H-коливань від параметрів резонатора. Експериментальні дослідження Т- і H-коливань виконані на єдиному складовому макеті ХКР 3-см діапазону. Результати розрахунків добре погоджуються з експериментальними даними. T- and H-oscillations in the waveguide-coaxial resona-tor (WCR) have been investigated. The numerical calculations of the dependences of the T- and H-oscillations eigen frequencies and the H-oscillations eigen Q-factors on resonator parameters have been carried out. The experimental investigations of the T- and H-oscillations have been carried out in integrated composite model of the WCR. The calculated data go with experimental data.