Параметры слоистых метеообразований над Черным морем - Кабанов, В.А. (Радіофізика та електроніка, 2009)
Приведены сведения о тропосферных слоях с закритичными вертикальными градиентами коэффициента преломления над Черным морем. Эти данные получены в течение нескольких лет при зондировании атмосферы рефрактометром с борта самолета или вертолета и относятся к диапазону высот 2–1500 м над уровнем моря. Наведено відомості про тропосферні шари із закритичними вертикальними градієнтами коефіцієнта заломлення над Чорним морем. Ці дані отримані при зондуванні атмосфери рефрактометром з борту літака або вертольота й стосуються діапазону висот 2–1500 м над рівнем моря. The information on tropospheric layers with supercritical vertical gradients of refraction coefficient above the Black Sea has been given. This data has been obtained thanks to atmosphere sounding from an aircraft or helicopter by means of refractometer at an altitude ranging from 2 to 1500 meters.