Влияние времени синтеза активного вещества и интенсивности прокачки на параметры терагерцевого газоразрядного HCN-лазера - Киселев, В.К.; Радионов, В.П.; Дахов, Н.Ф. (Радіофізика та електроніка, 2009)
В терагерцевых газоразрядных HCN- и DCN-лазерах синтез активного вещества осуществляется непосредственно в газовом разряде из исходных веществ. Режим заполнения резонатора активным веществом оказывает влияние на мощность и КПД лазера. Проведено косвенное измерение времени синтеза активного вещества и проанализированы причины влияния этого времени на параметры лазера. На основе исследования предложен и испытан способ увеличения мощности и КПД лазера. У терагерцевих газорозрядних HCN- і DCN-лазерах синтез активної речовини здійснюється безпосередньо в газовому розряді з первинних речовин. Режим заповнення резонатора активною речовиною має вплив на потужність і ККД лазера. Проведено непрямий вимір часу синтезу активної речовини та проаналізовані причини впливу цього часу на параметри лазера. На основі дослідження запропоновано і випробувано спосіб збільшення потужності та ККД лазера. The indirect measurement of time of synthesis of an active material of the HCN-laser is executed. The reasons of its influence on the laser parameters are analysed. The method of magnification of power and efficiency of the laser is offered and tested.