Анализ высотного профиля коэффициента преломления атмосферы над Черным морем - Кабанов, В.А. (Радіофізика та електроніка, 2009)
Представлены данные о вертикальных градиентах коэффициента преломления в различных по высоте и толщине слоях атмосферы по результатам рефрактометрических измерений над Черным морем. Показана слабая взаимосвязь градиентов на различных участках высотного профиля N(h) для конкретных высотных распределений. Репрезентовано дані про вертикальні градієнти коефіцієнта заломлення в різних за висотою й товщиною шарах атмосфери за результатами рефрактометричних вимірювань над Чорним морем. Показано слабкий взаємозв’язок градієнтів на різних ділянках висотного профілю N(h) для конкретних висотних розподілів. The data on vertical gradients of factor of refraction in different in height and thickness atmosphere layers by results of refractometric measurements above the Black Sea are submitted. The weak interrelation of gradients on various sites of a high-altitude structure N(h) for concrete high-altitude distributions is shown.