Сравнительная характеристика зонных спектров периодических структур, образованных слоями различных материалов во внешнем магнитном поле - Булгаков, А.А.; Ханкина, С.И.; Шрамкова, О.В.; Яковенко, В.М. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Проведен сравнительный анализ одномерных периодических структур, образованных двумя повторяющимися слоями: диэлектрик–диэлектрик, диэлектрик–полупроводник, диэлектрик–полупроводник в магнитном поле, феррит–феррит и повторяющаяся
последовательность квантовых ям. Во всех случаях аналитически и численно проведено исследование физических особенностей перечисленных структур. Показано, что исследованные свойства могут быть применены на практике для широкого спектра частот от единиц гигагерц до сотен терагерц (от сантиметрового до рентгеновского диапазонов длин волн). Проведено порівняльний аналіз одновимірних періо-дичних структур, що створені двома повторними шарами: діелектрик–діелектрик, діелектрик–напівпровідник, діелектрик–напівпровідник у магнітному полі, ферит–ферит та повторна послідовність квантових ям. У всіх випадках аналітично та чисельно проведено дослідження фізичних особливостей перелічених структур. Показано, що досліджені властивості можуть бути застосовані на практиці для широкого спектру частот від одиниць гігагерц до сотень терагерц (від сантиметрового до рентгенівського діапазонів довжин хвиль). The comparative analysis of one-dimensional periodic structures formed by two recurring layers: dielectric-dielectric, dielectric-semiconductor, dielectric-semiconductor in a magnetic field, ferrite-ferrite and consecution of quantum wells is realized. For all cases the analytical and numerical investigation of physical peculiarities of enumerated structures is realized. It was shown that investigated peculiarities can be used in practice for the wide spectrum of frequencies from the units of GHz to hundreds of terahertz (from centimeter to X-ray wave length range).