Влияние параметров прикатодной области в диоде с катодным статическим доменом на порог генерации СВЧ-шума - Прохоров, Э.Д.; Боцула, О.В.; Соколов, С.Б. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Рассматривается диод, в котором при определенных условиях образуется катодный статический домен. В нем при больших напряжениях может развиваться ударная ионизация, приводящая к лавинно-пролетному эффекту и возникновению шумовой генерации в см и мм диапазонах. Показано, как влияют на вольтамперные характеристики диода с катодным статическим доменом параметры прикатодной слаболегированной области – низкополевая подвижность электронов и дырок, дрейфовая скорость насыщения электронов и дырок, легирование прикатодной области хромом. Розглядається діод, у якому при визначених умовах утворюється катодний статичний домен. У ньому при великих напругах може розвиватися ударна іонізація, яка приводить до лавинно-пролітного ефекту й виникнення шумової генерації в см і мм діапазонах. Показано, як впливають на вольтамперні характеристики діода з катодним статичним доменом параметри прикатодної слаболегованої області – низькопольова рухливість електронів і дірок, дрейфова швидкість насичення електронів і дірок, легування прикатодної області хромом. It is considered diode, in which under determined condition is formed static cathode domain, in which under greater voltages can develop impact ionization. The impact ionization lead to avalanche transit effect and arising UHF range noise. Influence parameters cathode region (mobility electron and holes, drift saturation velocity of the electron and holes, chromium doping level of cathode region) upon voltage-current characteristics of the diode with cathode static domain are shown below.