Взаимодействие мод в резонаторе поверхностной волны с электронным потоком - Лукин, К.А.; Хуторян, Э.М. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Рассмотрена задача о возбуждении электронным потоком резонатора поверхностной волны, который является электродинамической структурой резонансной лампы обратной волны и клинотрона. Проведен анализ взаимодействия электронов с полем резонатора при конкуренции мод. Розглянуто задачу про збудження електронним потоком резонатора поверхневої хвилі, що є електродинамічною структурою резонансної лампи зворотної хвилі та клинотрона. Проведено аналіз взаємодії електронів з полем резонатора при конкуренції мод. The excitation of slow wave resonator that is an electrodynamic structure for resonance backward wave oscillator and clinotron by electron beam has been considered. Analysis of electrons interaction with resonator field has been carried out provided mode competition.