Рассеяние электромагнитной волны искривленным экраном конечной толщины - Сухаревский, И.О.; Нечитайло, С.В.; Иванченко, Д.Д.; Мележик, П.Н. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Предложен метод численного решения задачи рассеяния электромагнитной волны на произвольном искривленном экране конечной толщины. Метод основан на решении интегрального уравнения Е-поля. Приводятся результаты расчета характеристик рассеяния сферического экрана и экрана, не являющегося телом вращения. Результаты расчета для сферического экрана сравниваются с экспериментальными данными. Запропоновано метод чисельного розв’язання задачі розсіяння електромагнітної хвилі на довільному викривленому екрані кінцевої товщини. Метод базується на розв’язанні інтегрального рівняння Е-поля. Приведено результати розрахунку характеристик розсіяння сферичного екрана та екрана, що не є тілом обертання. Результати розрахунку для сферичного екрана порівнюються з експериментальними даними. The numerical method for solution of problem of electromagnetic wave scattering by arbitrary curved screen with finite thickness is suggested. Proposed method is based on solution of electric field integral equation. The results of calculation of scattering characteristics for spherical screen and for screen that is not the body of revolution are presented. The results for spherical screen are compared with experimental ones.