Характеристики двулучепреломления, обусловленного формой субволновых диэлектрических решеток в терагерцевом диапазоне частот - Кулешов, Д.И.; Щербатко, И.В.; Яновский, М.С. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Характеристики дисперсии эффективных коэффициентов преломления и показателя двойного лучепреломления густых (субволновых) диэлектрических решеток (ДР) исследованы методом связанных мод. В качестве примера рассчитаны широкополосные четверть- и полуволновые дифференциальные фазовые секции на основе ДР в диапазоне волн 1,7…2,55 мм. Характеристики дисперсії ефективних коефіцієнтів заломлення та показника подвійного променезаломлення густих (субхвильових) діелектричних решіток (ДР) досліджені методом зв’язаних мод. Як приклад розраховані широкосмугові чверть- і півхвильові диференціальні фазові секції на основі ДР в діапазоні хвиль 1,7…2,55 мм. Stable Rigorous Coupled Wave Analysis method employed for modeling of refraction and birefringence effective coefficients for dielectric subwavelength grids. As an example, the broadband quarter- and half-wave differential phase sections were calculated on the basis of dielectric grating in the range of 1,7…2,55 mm wavelength.