Вплив запізнення сигналу на динаміку намагніченості двох зв’язаних магнітних наноконтактів - Прокопенко, А.В.; Верба, Р.В. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Розглядається можливість встановлення режиму синхронних автоколивань намагніченості в системі взаємодіючих магнітних наноконтактів (МНК). Показано вплив величини запізнення сигналу на синхронізацію МНК. Побудовано напіваналітичний метод розрахунку параметрів синхронної генерації для сильно неізохронних автогенераторів. Для моделі двох зв’язаних МНК отримано залежності ширини смуги синхронізації від параметрів системи та оцінено оптимальні значення цих параметрів. Рассматривается возможность установления режима синхронных автоколебаний намагниченности в системе взаимодействующих магнитных наноконтактов (МНК). Показано влияние величины запаздывания сигнала на синхронизацию МНК. Построен полуаналитический метод расчета параметров синхронной генерации для автогенераторов с сильной неизохронностью. Для модели двух связанных МНК получены зависимости ширины полосы синхронизации от параметров системы и оценены оптимальные значения этих параметров. The possibility of synchronous generation in array of interacting spin-torque nano-oscillators (STNO) is considered. The influence of signal delay on STNOs synchronization was shown. The semianalytical method for calculation characteristics of synchronous generation of greatly non isochronous self-excited oscillators was developed. The dependencies of phase-locking bandwidth on system parameters were obtained and analyzed for optimum in case of two coupled STNOs.