О работе генератора дифракционного излучения на высших пространственных гармониках - Корнеенков, В.К.; Курин, В.Г. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2008)
Рассмотрены выходные характеристики генератора дифракционного излучения, работающего на высших пространственных
гармониках. Приведено сравнение уровней выходной мощности и пусковых токов генератора в случаях его работы на -1-й и -2-й пространственных гармониках. Показаны, в частности, преимущества генератора, работающего на -2-й пространственной гармонике в
сравнении с этим же генератором, но работающим на -1-й пространственной гармонике. Предложена физическая интерпретация
механизма, обусловливающего повышения КПД генераторов, работающих на высших пространственных гармониках. Розглянуто вихідні характеристики генератора дифракційного випромінювання, що працює на вищих просторових гармоніках. Приведено порівняння рівнів вихідної потужності та пускових струмів генератора у випадках, коли він працює на -1-й та -2-й просторових гармоніках. Показано, зокрема, перевагу генератора, що працює на -2-й просторовій гармоніці в порівнянні з цим же генератором, що працює на -1-й просторовій гармоніці. Запропоновано фізичну інтерпретацію механізму, який обумовлено реалізацією випадків підвищення ККД генераторів, що працюють на вищих просторових гармоніках. Output characteristics of a diffraction radiation oscillator operating on the higher space harmonics are considered. Comparison of the output power levels and the oscillator inrush currents for operation on the minus first and second space harmonics is given. In particular, the advantages of the oscillator operating on the minus second spatial harmonic in comparison with one operating on the minus first harmonic are shown. Physical interpretation of the high efficiency regimes of the oscillator operation on the higher space harmonics is proposed.