Волноводно-диэлектрический резонатор миллиметрового диапазона - Белоус, Р.И.; Мартынюк, С.П.; Моторненко, А.П.; Скуратовский, И.Г. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Исследованы особенности волноводно-диэлектрического резонатора (ВДР) в миллиметровом диапазоне длин волн. Приведены расчетные зависимости собственных частот и добротностей H₁₁₁-колебания в ВДР на круглом волноводе от параметров резонатора. Результаты расчетов сопоставлены с экспериментальными данными, полученными на макете резонатора. Досліджено особливості хвилеводно-діелектричного резонатора в міліметровому діапазоні хвиль. Наведено розрахункові залежності власних частот і добротностей Н₁₁₁-коливання в такому резонаторі від його параметрів. Результати розрахунків порівняно з експериментальними даними, що одержані на макеті резонатора. The particularities of the waveguide-dielectric resonator (WDR) at the millimeter wavelength band have been investigated. The computed dependences for the eigen frequencies and Q-factors for the Н₁₁₁-mode in the WDR on the circular waveguide as a function of resonator parameters have been presented. The computed results have been compared with the experimental data.