Артилерія у Хотинській битві 1621 р. - Сас, П.М. (Український історичний журнал, 2011)
Статтю присвячено вивченню бойового застосування артилерії в битві під
Хотином 1621 р. Приділено увагу технічним параметрам гармат, а також
тактиці використання їх османською армією, польсько-литовськими силами та запорожцями. Зроблено висновки щодо ефективності артилерійського вогню під час Хотинської кампанії. This article explores the combat application of artillery in the battle near Khotyn
in 1621. Guns engineering data and its using policy by Osman Empire, Polish-
Lithuanian forces and Zaporozhian Cossacks are attended. The conclusions are
drawn concerning the gunfire efficiency over the Khotyn campaign.