Ідея чорноморської федерації у поглядах Михайла Грушевського - Корольов, Г.О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті досліджуються федеративні конструкції голови Центральної Ради М.Грушевського у період Української революції 1917–1921 рр. Аналізується генеалогія й розвиток ідеї чорноморської федерації на постімперському просторі Східної Європи. In the article probed federal constructions head of Central Rada M.Hrushevs’kyi in the period of Ukrainian revolution 1917–1921. Genesis of idea of Black Sea federation is analyzed on space of Eastern Europe.