Проблема походження Русі в радянській історичній науці 1930–1940-х рр. - Кириленко, С.О. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розкриваються політико-ідеологічні умови зміни концепції походження
Русі в радянській історичній науці 1930–1940-х рр. Автор акцентує
увагу на особливостях концептуальних підходів та персональному внеску визначних радянських учених у дослідження цієї проблеми. The paper analizes political and ideological conditions of change of the theory of
origin of the Rus’ in the Soviet historiography of the end of 1930–1940th. The author
emphasizes the specifics of conceptual approaches and personal contribution of
prominent Soviet scholars to the study of that problem.