Роль освіти в організації використання європейських підходів до забезпечення сталого розвитку економіки у постконфліктний період - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Мельник, Л.; Погайдак, О. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті, на загальному фоні розвитку науки та освіти України, з'ясовано їх роль в організації використання Європейських підходів до забезпечення сталого розвитку економіки. Виявлено взаємозв’язки й взаємовідносини розвитку освіти, науки, виробництва та екології у державному контексті. На цьому ґрунті встановлено тенденції даного процесу. Визначено і сформульовано загальні теоретико-прикладні засади формування в Україні передумов використання інноваційних підходів для реалізації державної концепції сталого розвитку відповідно Європейських стандартів. Запропоновано шляхи вирішення проблем розвитку галузевої освіти та науки в Україні у постконфліктний період. В статье, на общем фоне развития науки и образования Украины, выяснена их роль в организации использования Европейских подходов к обеспечению устойчивого развития экономики. Выявлены взаимосвязи и взаимоотношения развития образования, науки, производства и экологии в государственном контексте. На этой основе установлены тенденции данного процесса. Определены и сформулированы общие теоретико-прикладные основы формирования в Украине предпосылок использования инновационных подходов для реализации государственной концепции устойчивого развития в соответствии с Европейскими стандартами. Предложены пути решения проблем развития отраслевого образования и науки в Украине в постконфликтный период. In an article on the general background of Science and Education of Ukraine, it is determined their role in organizing the use of European approaches to sustainable economic development. The paper deals with discovering the relationships and interrelation of education, science, production and ecology in the public context. On this basis the process set trends. Defined and formulated the general theoretical and applied principles of prerequisites formation for using the innovative approaches to implementing the state concept of sustainable development in Ukraine in accordance with European standards. In the paper were proposed the ways of problems solving in the sector of education and science in Ukraine in the post-conflict period.