Активізація трудового творчого потенціалу через інтелектуальний капітал - Войт, С.М.; Холод, С.Б. (Вісник економічної науки України, 2016)
Обґрунтовано сутність інтелектуалізації соціально-економічних процесів як сучасної економічної закономірності. Висунуто припущення, що конфліктогеном економічного циклу розвитку на мезорівні є принципово новий вид економічної закономірності - інтелектуальний капітал. Доведено, що наслідком наведеної тенденції є проблематика визначення економічної сутності інтелектуального капіталу, дослідження механізму його формування та практичної значимості й місця у складі трудового потенціалу. Обоснована сущность интеллектуализации социально-экономических процессов как современной экономической закономерности. Выдвинуто предположение, что конфликтогеном экономического цикла развития на мезоуровне есть принципиально новый вид экономической закономерности - интеллектуальный капитал. Доказано, что следствием приведенной тенденции является проблематика определения экономической сущности интеллектуального капитала, исследование механизма его формирования и практической значимости и места в составе трудового потенциала. The essence of intellectualization of social and economic processes as the current economic regularity is substantiated. It was suggested that a completely new type of economic regularity, namely, intellectual capital appears tobe conflictogen of economic cycle development at mesolevel. It is proved that the consequence of the mentioned tendency is the range of problems for determining the nature of intellectual capital, investigating the mechanism of its formation, practical significance and its place as a part of labor potential.