Парадигма функціонування ринкових процесів в умовах трансформації регіонів - Дубницький, В.І.; Федулова, С.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті досліджено проблеми формування та обґрунтування нової парадигми функціонування ринкових процесів в умовах трансформації регіонів. Досліджено регіональний розвиток в умовах децентралізації влади в Україні. Також в статті доведено, що вирішальну роль в структурній перебудові національної та регіональної економік відіграє державна економічна політика. В статье исследованы проблемы формирования и обоснования новой парадигмы функционирования рыночных процессов в условиях трансформации регионов. Исследовано региональное развитие в условиях децентрализации власти в Украине. Также в статье доказано, что решающую роль в структурной перестройке национальной и региональной экономик играет государственная экономическая политика. In the article the problems of formation and functioning justification for a new paradigm of market transformation processes in the regions has been studied. Also regional development under decentralization of power in Ukraine has been studied. So, in the article it has been proved that the state economic policy plays a crucial role in the restructuring of national and regional economies.