Доплеровские спектры узкополосных сигналов, отраженных кораблями различных классов - Горобец, В.Н. (Радіофізика та електроніка, 2012)
Приведены результаты экспериментальных исследований обратного рассеяния радиоволн от кораблей. Основное внимание уделено анализу доплеровских спектров сигналов, отраженных от кораблей. Показано, что форма огибающей спектра несет в себе информацию о пространственной структуре корабля. Приведено результати експериментальних досліджень зворотного розсіювання радіохвиль від кораблів. Основну увагу приділено аналізу доплерiвських спектрів сигналів, відбитих від кораблів. Показано, що форма обвідної спектра несе в собі інформацію про просторову структуру корабля. New experimental results on the problem of microwave backscattering by ships, mainly in terms of Doppler spectra are considered. It is shown that the shape of the envelope of the spectra carries information about the spatial structure of the ship.