50 лет лазерам в Институте радиофизики и электроники им. А. Я. Усикова НАН Украины - Дзюбенко, М.И.; Корниенко, Ю.В. (Радіофізика та електроніка, 2012)
Описываются история запуска первого лазера в ИРЭ АН УССР, подготовка эксперимента по локации Луны, создание и развитие лазеров на красителях. Описано історію запуску першого лазера в ІРЕ АН УССР, підготовка експерименту з локації Місяця, створення та розвиток лазерів на барвниках. Description of the first laser launch in the IRE NASU, preparation for the Moon location experiment, creation and development of dye lasers.