Формування правничої бази для регулювання міжетнічних відносин у період Української Центральної Ради - Устименко, В.М. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглядається політика Центральної Ради та її лідерів щодо регулювання національних відносин і статусу громадян України в поліетнічній державі, а також теоретичні пошуки, які набули правового оформлення в універсалах, Конституції УНР і низці законодавчих актів. The article deals with the position of Ukrainian Central Council and its leaders considering law regulations of ethnic national relations and status of population of Ukrainian National Republic in a polyethnical state, their theoretical researches that got main law developments in the Universals, the Constitution of UNR and a row of laws.