Відповідальність за державні злочини у проектах Кримінального кодексу СРСР (1946–1949 рр.) - Вронська, Т.В.; Лисенко, О.Є.; Чорний, Р.Л. (Український історичний журнал, 2012)
У статті йдеться про невідому сторінку в історії радянської держави та права –
спробу створення проекту загальносоюзного Кримінального кодексу. На основі документів, віднайдених у Державному архіві Російської Федерації, висвітлюються
перипетії та особливості законотворчого процесу повоєнної доби, участь у ньому представників Української РСР. The article explores the unknown page of the Soviet history and low, the attempt of
creation of All-Union Criminal Code project. Based on documents, fended in State
Archive of Russian Federation, the author highlights the vicissitudes and habits of
postwar legislative process and participating of Ukrainian SSR members in it.