Юрій Хмельницький у свідченнях французьких дипломатів другої половини ХVІІ ст. - Луняк, Є.М. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглянуто стан ознайомлення громадськості Франції з перебігом воєнних дій в Україні у другій половині ХVІІ ст., проаналізовано причини цікавості
французьких дипломатів до постаті Юрія Хмельницького, зібрано їхні свідчення про нього. The article reviewed the state of French public familiarity with the course of military
operations in the Ukraine in the second half of XVIIth century, analyzed the reasons
for the interest of French diplomats to the personality of Yurii Khmel’nyts’kyi, collected
their testimonies about him.