Участь депутатів від українських губерній та міст у роботі І–ІV Державних дум Російської імперії (1906–1917 рр.): історіографічний аналіз - Милько, В.І. (Український історичний журнал, 2012)
Проаналізовано стан розробки в історіографії проблеми участі депутатів від українських губерній та міст у роботі І–ІV Державних дум Російської імперії (1906–1917 рр.). Визначено ряд особливостей наукової реконструкції, основні напрями, етапи та тенденції дослідження. The state of development of the problem of participation of members of the Ukrainian provinces and cities in the I–IV of the State Dumas of the Russian Empire (1906– 1917) in the historiography was analyzed. Determined the number of features historiographic reconstruction, the main directions, stages and trends of research.