Семантические особенности украинских фамилий тюркского происхождения - Ибрагимова, В.Ф. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В данной статье рассматриваются семантические особенности украинских фамилий тюркского происхождения, взятые из книги "Реєстр усього Війська
Запорозького після Зборівського договору з королем польським Яном Казимиром, складений 1649 року, жовтня 16 дня й виданий по достеменному виданню
О.М. Бодянским". В результате исследования было выявлено, что в основе
многих украинских фамилий имеется тюркское начало. У данiй статтi розглядаються семантичнi особливостi українських прізвищ
тюрського походження, взятi з книги "Реєстр усього Війська Запорозького після
Зборівського договору з королем польським Яном Казимиром, складений 1649
року, жовтня 16 дня й виданий по достеменному виданню О.М. Бодянским". У
результатi дослiдження було виявлено, що в основi багатьох українських прізвищ є тюрськi корнi. The article deals with the semantic peculiavities of Ukrainian surnames with
turkic origin taken from the book: "Реєстр усього Війська Запорозького після Зборівського договору з королем польським Яном Казимиром, складений 1649 року,
жовтня 16 дня й виданий по достеменному виданню О.М. Бодянским". As a result
of the research the turkic origin of the most ukrainian surnames have been revealed.