Український науковий інститут у Берліні та В’ячеслав Липинський (до 130-річчя від дня народження) - Передерій, І.Г. (Український історичний журнал, 2012)
У статті висвітлено історію співпраці В’ячеслава Липинського з Українським науковим інститутом у Берліні. Показано його роль в організаційному становленні інституції, досліджено перебіг наукової діяльності вченого в берлінський період, його зв’язки з діячами установи, а також окреслено початок формування наукової школи В.Липинського. In the article history of collaboration of Viacheslav Lypyns’kyi with the Ukrainian scientific institute in Berlin is reflected. His role in the organizational becoming of institute is well-proven, investigational motion of scientific activity of scientist in a Berlin period, his connections with the figures of establishment, and also the process of forming of scientific school of V.Lypyns’kyi is outlined.