Порівняльно-історичний метод у дослідницьких практиках Михайла Драгоманова - Ясь, О.В. (Український історичний журнал, 2012)
Висвітлюється використання порівняльно-історичного методу у працях М.Драгоманова
в контексті соціогуманітаристики кінця ХІХ – початку ХХ ст.
Розглядається специфіка формування компаративних запитів українського вченого, зокрема їх інструментальні особливості. Обстоюється думка про стадіально-еволюційну підоснову компаративістики М.Драгоманова. The article lights up the usage of comparative-historical method in the M.Drahomanov
works in the socio-humanities context of late XIX – early XX. Author considers
the specific of the formation (especially instrumental feature) of comparative requests
of Ukrainian scientist and substantiates the idea of staged-evolutionary basis of
M.Drahomanov comparativistics.