Літопис Самійла Величка: до питання про нове академічне видання - Таїрова-Яковлева, Т.Ґ. (Український історичний журнал, 2012)
У статті представлено результати першого аналізу визначної пам’ятки козацького літописання на етапі підготовки її академічного видання, над яким працюють центр із вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного
університету та Інститут історії України НАНУ. Робляться спостереження з
приводу ілюстрацій та палеографії, а також над використаними в тексті ориґіналами документів. This article is the first step of the project of publication of the Chronic of S.Velychko,
which is going to be done by the Center of the Ukrainian Studies of St.Petersburg State
University and the Institute of the History of the Ukraine of the National Academy of
Science of Ukraine. In the article are presented the first analysis of the original of the
chronic, its pictures, documents and paleography.