Образное представление культурного концепта цель - Ященко, Т.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статье реализуется лингвоконцептологический подход к анализу культурного концепта Цель. Анализ материала показал, что для образного представления концепта типичными являются метафоры и фразеологические выражения, объединенные в семантические поля. У статті реалізовано лінгвоконцептологічний підхід до аналізу концепту
Мета. Дослідження мовного матеріалу довело, що для образного уявлення концепту типовими є метафори та фразеологічні вирази, що об'єднуються у семантичні поля. The article is devoted to the cognitive analysis of the cultural concept The
Point. The research of the language material had sowed, that the metaphors and
idiomatic expressions are organized to the semantic fields.