Українська Центральна Рада й українізація військових частин російської армії - Верстюк, В.Ф. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розкривається процес українізації частин російської армії в 1917 р.,
висвітлюються зусилля, які докладала до цього Українська Центральна Рада, та
наголошується на причинах, що гальмували цей складний процес, унеможливлюючи його успішне завершення. The article reveals the Ukrainianization of the units of the Russian army in 1917,
highlights the Ukrainian Central Rada external forces and emphasizes the reasons
that hindered this difficult process, preventing its successful completion.