Просопографічний портрет істориків Імператорського Варшавського університету (1869–1915 рр.) - Баженова, Г.Ю. (Український історичний журнал, 2012)
У ході дослідження проаналізовано специфіку особового складу й особливості професійних взаємовідносин між істориками – співробітниками кафедр російської та загальної історії Імператорського Варшавського університету, а також визначено основні шляхи їх комплектування. Окрему увагу приділено з’ясуванню ролі цього вищого навчального закладу в академічних кар’єрах його викладачів. The purpose of the article is to create a prosopographic portrait of the historians of Warsaw Imperial University (1869–1915). The author studies the main sources of stuffing the departments of Russian History and General History, analyzes the specific characters of their personnel and peculiarities of the relationships between the historians. Special attention is paid to the elucidation of Warsaw University’s role in the academic careers of the professors.