Історик і епоха (до 90-річчя від дня народження академіка Ю.Ю.Кондуфора) - Верстюк, В.Ф. (Український історичний журнал, 2012)
Автор ставить за мету показати, як епоха (час і країна), в якій жив майбутній відомий організатор української радянської історичної науки, формувала його світогляд та систему цінностей, а також як вона згодом осмислювалась у його працях. Author aims to show how the epoch (time and country), where prospective wellknown organizer of Ukrainian Soviet historical science lived, shaped his worldview and value system and how it was accounted in his later works.