Теодор Мацьків - Атаманенко, А.Є.; Мицик, Ю.А. (Український історичний журнал, 2012)
8 серпня 2011 р. в м.Альбукерк (Нью-Мексико, США) на дев’яносто четвертому році після тяжкої хвороби закінчився життєвий шлях знаного українського історика, доктора історичних наук, професора Теодора Мацькова.