Переселення українців із Польщі до УРСР в 1944–1946 рр. очима істориків-українців Польщі та України - Кабачій, Р. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Проблематика переселення українців із Польщі до УРСР і загалом до обміну населенням (трансферу) між названими державами останнім часом посідає одне із чільних місць в історіографії польсько-українських відносин ХХ ст.