Міжнародна співпраця вчених Університету св.Володимира (1900–1914 рр.) - Іваненко, О.А. (Український історичний журнал, 2012)
На основі матеріалів Державного архіву міста Києва й опублікованих документів висвітлено співпрацю науковців Київського університету з ученими провідних культурно-освітніх і наукових центрів Німеччини, Франції, Австро-Угорщини, Італії, Великобританії, Бельгії, Швейцарії на початку ХХ ст. On the basis of Kyiv city archive’s materials and published documents this article
deals with the relations between Kyiv university and leading cultural, educational
and scientific centers of Germany, France, Austria-Hungary, Italy, Great Britain,
Belgium, Switzerland in the early XXth.