Відновлення сталінської системи в повоєнній УРСР - Бек, К. (Український історичний журнал, 2012)
На основі вивчення української ситуації робиться спроба узагальнити післявоєнний період радянської державності. Розглядається процес відновлення та
стабілізації сталінської системи в республіці, такі його складові, як роль держави й партії, відбудова партійних структур по війні, формування системи управління, методи забезпечення влади, терор і насильство, національні
аспекти та ін. Based on the Ukrainian situation researches author tries to generalize the postwar
period of Soviet power. The process of recovery and stabilization of the Stalinist system
in the Republic and such its components as the role of state and party, postwar party
rebuilding, management system forming, methods of power, terror and violence,
national aspects etc are lightening up.