Джерела з історії ОУН та УПА: проблеми класифікації, зміст документів повстанського походження - Папакін, Г.В. (Український історичний журнал, 2012)
Розкриваються питання класифікації історичних джерел, створених у процесі
діяльності українського національно-визвольного руху середини ХХ ст., насамперед ОУН(б). Виділено основні групи та види історичних джерел, частині з яких
дана змістовна характеристика. Зроблено висновок щодо потреби у всебічному та комплексному дослідженні таких пам’яток. Uncover the classification of historical sources created in the course of the Ukrainian
national liberation movement of the mid twentieth century, especially OUN(b). The
basic groups and types of historical sources mentioned origin of the content of which
make it’s characteristics. This highlights the need for thorough and comprehensive
study of these monuments.