Возбуждение волноводов и резонаторов электронными потоками - Кураев, А.А.; Ерёмка, В.Д.; Рак, А.О. (Радіофізика та електроніка, 2015)
В данной работе в общем виде сформулированы уравнения возбуждения волноводов и резонаторов электронными потоками в условиях трехмерного фазирования электронов. Применение этих уравнений существенно расширяет область решаемых задач в электродинамике и вакуумной микроволновой электронике (в частности, в электронике новых типов гироприборов). У цій роботі в загальному вигляді сформульовані рівняння збудження хвилеводів і резонаторів електронними потоками в умовах тривимірного фазування електронів. Застосування цих рівнянь істотно розширює область розв’язуваних задач в електродинаміці і вакуумній мікрохвильовій електроніці (зокрема, в електроніці нових типів гіроприладів). In this paper we formulated equations of excitation of waveguides and resonators by electron currents under transversal electrons phasing. Application of these equations considerably expands the area of solved problems in electrodynamics and vacuum microwave electronics (in particular, in electronics of gyro devices of new type).