МIMO-система передачи информации между автомобилями на автобане с пропускной способностью, близкой к пределу Шеннона - Лукин, К.А.; Щербаков, В.Е. (Радіофізика та електроніка, 2015)
Предложен новый подход к проектированию самоорганизующейся MIMO-системы передачи данных в реальном времени между транспортными средствами (VVDT), находящимися на автомагистрали в радиусе 1 км, с использованием EU DSRC-стандарта. Метод построения самоорганизующейся EU DSRC-VVDT MIMO-системы предусматривает полностью автономную работу транспортного средства, оборудованного данной системой, при полном отсутствии базовых станций, как правило, управляющих системами мобильной связи. Предложенный метод предоставляет возможность на практике реализовать множественный доступ с пространственно-кодовым распределением каналов (S-CDMA) и передачу информации с использованием широкополосных хаотических последовательностей и уникальных бинарных псевдослучайных последовательностей. Запропоновано новий підхід до проектування самоорганізовної MIMO-системи передачі даних в реальному часі між транспортними засобами (VVDT), які знаходяться в межах автомагістралі в радіусі 1-го кілометра, з використанням EU DSRC-стандарту. Метод побудови самоорганізовної EU DSRC-VVDT MIMO-системи передбачає автономну роботу транспортного засобу, обладнаного даною системою, за умов повної відсутності базових станцій, як правило, керуючих системами мобільного зв’язку. Запропонований метод надає можливість на практиці реалізувати множинний доступ з просторово-кодовим розподілом каналів (S-CDMA) і передачу інформації з використанням широкосмугових хаотичних послідовностей і унікальних бінарних псевдовипадкових послідовностей. A new approach to design of the self-organizing MIMO-system using European Union Dedicated Short-Range Communication (EU DSRC) standard for Vehicle-to-Vehicle Data Transmission (VVDT) within a highway area of 1 km in radius is proposed. The design method of self-organizing EU DSRC-VVDT MIMO-system provides the completely off-line operation of vehicle appointed by this system at the complete absence of base stations as a rule controlling mobile communication systems. The method suggested gives the possibility in practice to realize a Space-Code Division Multiple Access (S-CDMA) and the principles of data transmitting with the usage of broadband chaotic waveform sequences and unique binary pseudorandom sequences.