Діяльність В.Петрова в Етнографічній комісії при ВУАН (1921–1933 рр.) - Андрєєв, В.М. (Український історичний журнал, 2012)
Віктор Петров – яскравий представник української гуманітарної думки
ХХ ст. Утім, для української історіографії він і досі залишається маловідомим
ученим. Про нього не написано узагальнюючої монографії, не реконструйовано
інтелектуальну біографію і навіть залишаються невивченими її окремі сюжети. Не є винятком і «етнографічна» складова творчості науковця. У статті висвітлено діяльність В.Петрова в Етнографічній комісії при ВУАН. Viktor Petrov – is outstanding representative of the Ukrainian humanitarian branch
of XX century. This person is known not sufficient in Ukrainian historiography still.
There are no special books about this person and his intellectual biography is not
reconstructed. Even some pages of it are unknown. His ethnography activity is not
exclusion. This article illustrates the activity of V.Petrov in Ethnography commission
of All-Ukrainian Academy of Sciences.