Міжнародні наукові читання «Південна Україна: козацька та післякозацька доба» - Бачинська, О.А.; Чухліб, Т.В. (Український історичний журнал, 2012)
Представницький форум із нагоди 15-річчя Науково-дослідного інституту козацтва
при Інституті історії України НАНУ відбувся 26–27 травня 2012 р. в Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова. Захід присвячувався пам’яті відомого українського історика Анатолія Діомидовича Бачинського (1933–1995 рр.).