Соціальні інновації на ринку праці: флексибілізація та прекаризація зайнятості в Україні - Новак, І.М. (Вісник економічної науки України, 2016)
Проаналізовано основні передумови формування соціальних інновацій на ринку праці щодо трансформації зайнятості. Дана характеристика найбільш поширених в Україні нестандартних форм зайнятості на основі статистичної інформації та експертних оцінок. Зроблено висновки щодо найбільш важливих ризиків та особливостей запровадження соціальних інновацій на ринку праці щодо трансформації зайнятості в контексті запобігання негативних наслідків прекаризації, забезпечення гнучкості та захищеності зайнятості. Проанализированы основные предпосылки формирования социальных инноваций на рынке труда в сфере трансформации занятости. Дана характеристика наиболее распространенных в Украине нестандартных форм занятости на основе статистической информации и экспертных оценок. Сделаны выводы о наиболее важных рисках и особенностях внедрения социальных инноваций на рынке труда в сфере трансформации занятости в контексте предупреждения негативных последствий прекаризации, обеспечения гибкости и защищенности занятости. The basic preconditions of forming of social innovation in the labor market on transformation of employment were analysed. The characteristic of most common in Ukraine non-standard forms of employment was done on the basis of statistical data and expert estimates. The conclusions about the most important risks and features of the implementation of social innovations in the labor market on transformation of employment in the context of preventing negative effects of precarious employment, providing flexibility and employment security was made.