Техніко-технологічне забезпечення конкурентоспроможності на засадах енергетичного менеджменту - Перебийніс, В.І.; Федірець, О.В.; Гавриш, В.І. (Вісник економічної науки України, 2016)
Техніко-технологічне забезпечення конкурентоспроможності має здійснюватися з урахуванням принципів енергетичного менеджменту. У статті запропоновано показники оцінки ефективності реалізації стратегії енергетичного менеджменту підприємства. Шляхом експертного опитування здійснена оцінка впливу стану витрат енергетичних ресурсів на конкурентний статус підприємства, сформована матрицяSWOT-аналізу використання енергоресурсів. Технико-технологическое обеспечение конкурентоспособности должно осуществляться с учетом принципов энергетического менеджмента. В статье предложены показатели оценки эффективности реализации стратегии энергетического менеджмента предприятия. Путем экспертного опроса осуществлена оценка влияния состояния затрат энергетических ресурсов на конкурентный статус предприятия, сформирована матрица SWOT-анализа использования энергоресурсов. Technical and technological support competitiveness must be based on principles of energy management. The article proposed indicators for assessing the effectiveness of implementation strategies of energy management company. By expert survey assessed the impact of state spending energy on the competitive status of the company, formed matrix SWOT-analysis of the use of energy.