Механізми залучення соціальних ресурсів громадянського суспільства у контексті забезпечення соціальної безпеки України - Сидорчук, О.Г. (Вісник економічної науки України, 2016)
В статті проаналізовано наявні в Україні можливості розширення ресурсного забезпечення соціальної безпеки за рахунок залучення соціальних ресурсів громадянського суспільства. Обґрунтовано доцільність участі інститутів громадянського суспільства у забезпеченні соціальної безпеки на національному та регіональному рівнях. Запропоновано систему основних напрямів діяльності, механізмів та відповідних заходів, спрямованих на розвиток та залучення соціальних ресурсів громадянського суспільства до забезпечення соціальної безпеки держави та її регіонів. В статье проанализированы существующие в Украине возможности расширения ресурсного обеспечения социальной безопасности за счет привлечения социальных ресурсов гражданского общества. Обоснована целесообразность участия институтов гражданского общества в обеспечении социальной безопасности на национальном и региональном уровнях. Предложена система основных направлений деятельности, механизмов и соответствующих мероприятий, направленных на развитие и привлечение социальных ресурсов гражданского общества к обеспечению социальной безопасности государства и его регионов. The paper analyzes the existing in Ukraine possibilities of expanding the resource provision of social security by attracting social resources of civil society. The expediency of civil society participation in the provision of social security at the national and regional levels is justified. The system of basic directions of activity, mechanisms and related activities aimed at the development and involvement of the social resources of civil society to ensure the social security of the state and its regions is proposed.