Излучающая система на основе холодной плазмы - Овсяников, В.В. (Радіофізика та електроніка, 2016)
Статья посвящена исследованию основных электродинамических параметров плазменных решеток излучателей (ПРИ) в СВЧ-диапазоне, характеризующих ее как нагрузку для генератора (приемника) электромагнитного (ЭМ) сигнала и как излучатель ЭМ энергии с точки зрения ее диаграммы направленности (ДН) и основных параметров излучения. Статтю присвячено дослідженню основних електродинамічних параметрів плазмових решіток випромінювачів (ПРВ) у НВЧ-діапазоні, що характеризують її як навантаження для генератора (приймача) електромагнітного (ЕМ) сигналу та як випромінювач ЕМ енергії з погляду її діаграми направленості (ДН) і основних параметрів випромінювання. The article studies the main electrodynamics parameters of PAR in the microwave range, characterizing it on the one hand, as the load for the generator (receiver) of electromagnetic (EM) signal.