Режимы работы лавинно-генераторных диодов микроволнового диапазона - Максимов, П.П. (Радіофізика та електроніка, 2016)
В данной работе теоретически обосновано создание мощных источников электромагнитных колебаний на основе обратносмещенных резких p–n-переходов лавинно-генераторных диодов (ЛГД) с внешним сигналом. Выполнена классификация режимов ЛГД. Выбор режима генерации колебаний определяется параметрами ЛГД и входного сигнала. Показано, что в ЛГД генерируются когерентные, многочастотные и широкополосные колебания. Приведены энергетические и спектральные характеристики колебаний ЛГД. Результаты исследования представляют интерес для разработчиков мощных диодных генераторов с требуемыми диапазонными, энергетическими и спектральными характеристиками. У цій роботі теоретично обґрунтовано створення потужних джерел електромагнітних коливань на основі зворотнозміщених різких p–n-переходів лавинно-генераторних діодів (ЛГД) із зовнішнім сигналом. Виконано класифікацію режимів ЛГД. Вибір режиму генерації коливань задається параметрами ЛГД і вхідного сигналу. Показано, що в ЛГД генеруються когерентні, багаточастотні і широкосмугові коливання. Наведено енергетичні і спектральні характеристики коливань ЛГД. Результати дослідження представляють інтерес для розробників потужних діодних генераторів з необхідними діапазонними, енергетичними і спектральними характеристиками. In this paper the creation of powerful sources of electromagnetic oscillations based on reverse-biased abrupt p–n-junctions of avalanche-generator diodes (AGD) with external signal has been theoretically grounded. Classification of modes of avalanche-generator diodes has been carried out. The choice of oscillations generation mode is determined by the parameters of AGD and input signal. It is shown that coherent, multifrequency and broadband oscillations are generated in AGD. Power and spectral descriptions of oscillations of AGD are presented. The research results are of interest for the developers of powerful diode generators with the required range, power and spectral characteristics.